Hyppää sisältöön

Luontopaneeli eli kansallinen IPBES-paneeli edistää tieteen ja poliittisen päätöksenteon välistä vuorovaikutusta luonnon monimuotoisuutta ja ekosysteemipalveluja koskevissa asioissa. Monitieteisen Luontopaneelin puheenjohtajana toimii toimikaudella 2020–2023 professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta. www.luontopaneeli.fi
 

 
 

Ajankohtaista

Luontopaneeli: Elvytystoimien on turvattava luonnon monimuotoisuus

15.3.2021
Elvytystoimien tulee auttaa yhteiskuntaamme selviämään koronan aiheuttamasta talouden supistumisesta niin, että samalla tuetaan kestävää vihreää siirtymää kohti hiilineutraaliutta ja luontokadon pysäyttämistä, painottaa Suomen Luontopaneeli.

Tiedepaneelit: Kaikki EU:n elpymispaketin varat suunnattava kestävään vihreään siirtymään

3.3.2021
Ilmastopaneeli, Kestävyyspaneeli sekä Luontopaneeli suosittavat, että Suomen hallitus kohdistaa kaikki EU:n elpymispaketin varat vihreän siirtymän edistämiseen ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. Tiedepaneelien yhteinen kannanotto julkaistaan keskiviikkona 3. maaliskuuta.
Vieraslajikuva

Rahoitusta haitallisten vieraslajien torjuntaan – avustushaku aukeaa 15.10.

22.10.2020
Ovatko haitalliset vieraslajit vallanneet kiinteistösi? Tarvitaanko lähiympäristössäsi vieraslajien torjuntaa? Onko sinulla mielessä vieraslajihanke, mutta kumppanit ja rahoitus uupuvat? Nyt on aika toimia! Avustusta voi hakea Kainuun ELY-keskuksesta.


Luontopaneelin yhteyshenkilöt

Janne Kotiaho

 

Janne Kotiaho

Luontopaneelin puheenjohtaja

etunimi.sukunimi@jyu.fi

 

 

 

Juha Pöyry
 

 

 

Juha Pöyry

Luontopaneelin sihteeri

etunimi.sukunimi@syke.fi