Ajankohtaista #luontopaneeli

Ei tulevia tapahtumia.

 

Uutiset

Luontopaneeli: Elvytystoimien on turvattava luonnon monimuotoisuus

15.3.2021
Elvytystoimien tulee auttaa yhteiskuntaamme selviämään koronan aiheuttamasta talouden supistumisesta niin, että samalla tuetaan kestävää vihreää siirtymää kohti hiilineutraaliutta ja luontokadon pysäyttämistä, painottaa Suomen Luontopaneeli.

Tiedepaneelit: Kaikki EU:n elpymispaketin varat suunnattava kestävään vihreään siirtymään

3.3.2021
Ilmastopaneeli, Kestävyyspaneeli sekä Luontopaneeli suosittavat, että Suomen hallitus kohdistaa kaikki EU:n elpymispaketin varat vihreän siirtymän edistämiseen ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. Tiedepaneelien yhteinen kannanotto julkaistaan keskiviikkona 3. maaliskuuta.
Vieraslajikuva

Rahoitusta haitallisten vieraslajien torjuntaan – avustushaku aukeaa 15.10.

22.10.2020
Ovatko haitalliset vieraslajit vallanneet kiinteistösi? Tarvitaanko lähiympäristössäsi vieraslajien torjuntaa? Onko sinulla mielessä vieraslajihanke, mutta kumppanit ja rahoitus uupuvat? Nyt on aika toimia! Avustusta voi hakea Kainuun ELY-keskuksesta.

Ympäristöministeriö nimitti uuden luontopaneelin edistämään tieteen ja politiikan vuoropuhelua

21.4.2020
Ympäristöministeriö on tänään nimittänyt uuden luontopaneelin koostamaan, tarkastelemaan ja erittelemään luonnon monimuotoisuutta koskevaa tieteellistä tietoa päätöksenteon tueksi. Luontopaneelin puheenjohtajana jatkaa ekologian professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta. Paneelissa on yhteensä 16 jäsentä.

Luontopaneelista riippumaton tutkijapaneeli luonnon monimuotoisuuden edistämiseen – jäsenet haussa

18.2.2020
Luontopaneelin toimintaa selkeytetään jakamalla sen tehtävät kahdelle ryhmälle: Suomen luontopaneelille ja kansalliselle IPBES-työryhmälle. Suomen luontopaneelista tehdään riippumaton tutkijapaneeli, joka tukee luonnon monimuotoisuutta koskevaa päätöksentekoa. Aiemmin Luontopaneelissa on ollut sekä tutkijoita että virkahenkilöitä.
Janne Kotiaho

Luontopaneeli palkittiin

31.8.2019
Luontopaneeli palkittiin Suomen luonnonsuojeluliiton Ympäristöpalkinnolla. Palkinto jaettiin Liittokokouksessa Punkaharjulla Suomen luonnon päivänä 31.8.2019. Ympäristöpalkinnon vastaanotti Luontopaneelin puheenjohtaja, professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta.

Luontopaneelin seminaari 15.5.2019

15.5.2019
Luontopaneeli, Suomen Ilmastopaneeli, Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö ja Ympäristötiedon foorumi järjestivät 15.5.2019 Helsingissä Oodi-kirjastossa seminaarin, jonka aiheena on "Elonkirjo ehtyy, ilmasto muuttuu - Ilmastopaneeli ja Luontopaneeli kutsuvat toimimaan". Seminaarissa esitellään kansainvälisen luontopaneelin (IPBES) uusi maailmanlaajuinen arvointi monimuotoisuuden ja ekosysteemipalveluiden tilasta.

Luontopaneelin toinen toimikausi on alkanut

29.4.2019
Luontopaneelin uutena puheenjohtajana on aloittanut professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta. Luontopaneeliin kuuluu yhteensä 21 asiantuntijaa tutkimuslaitoksista, yliopistoista ja valtionhallinnosta. Luontopaneelin toinen toimikausi kattaa vuodet 2019-2022.

Suosituksia luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi

11.6.2018
Luontopaneeli ja IBC-Carbon-hanke järjestivät huhtikuussa yhteisen työpajan, jonka tuloksena on julkaistu joukko suosituksia luonnon monimuotoisuuden ja ekosysteemipalveluiden turvaamiseksi.
Kaikki uutiset
Julkaistu 26.9.2019 klo 14.28, päivitetty 31.10.2019 klo 8.54